Održana početna konferencija projekta ''Priprema, pozor, posao''

 

10.7.2018. u Kutini održan je prvi partnerski sastanak i početna konferencija projekta ''Priprema, pozor, posao'' kojeg Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina provodi od 14. svibnja 2018. godine. Projekt je odobren po natječaju „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III'' koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je povećati zapošljivost mladih osoba i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja SMŽ jačanjem njihovih formalnih i neformalnih kompetencija koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom uključivanju u svijet rada, kao i osnažiti učenike završnih razreda strukovnih srednjih škola za uključivanje na tržište rada.

 

Nositelj: HZZ PU Kutina
Partneri: HZZ PU Sisak, Tehnička škola Kutina, Tehnička škola Sisak, Srednja škola Novska, RA SIMORA d.o.o., POU Kutina

Vrijednost: 886.412,36 HRK (100% ESF)
Izvor financiranja: ESF, OP Učinkoviti ljudski potencijali, po pozivu LEDI III
Trajanje: 30 mjeseci (2,5 godine) 14.5.2018. – 13.11.2020.

 

Nakon pozdrava v.d. predstojnice područnog ureda Kutina, Sonje Repić, voditeljica projekta Irena Vdović prezentirala je aktivnosti i očekivane rezultate projekta. Za vrijeme projekta će se urediti prostor unutar HZZ PU Kutina u Klub za zapošljavanje. Kroz Klub za zapošljavanje provodit će se niz neformalnih radionica i predavanja koje će ojačati praktične i potporne vještine traženja posla za ciljanu skupinu projekta (60 mladih i dugotrajno nezaposlenih osoba i 60 učenika završnih razreda strukovnih škola), a nakon projekta i za sve ostale nezaposlene osobe. Ujedno će se održati i neformalna usavršavanja na temu samozapošljavanja, marketinga, izrade poslovnih planova i EU projekata za 60 osoba. Sve navedene aktivnosti provest će se u Kutini, Sisku i Novskoj. Skraćeni tečajevi engleskog i njemačkog jezika za 40 osoba provest će se u Kutini. Od formalnih oblika osposobljavanja, za 24 osobe će se organizirati i provesti edukacija za 3D CAD dizajnera (U Kutini i Sisku) te on-line osposobljavanje za specijalistu internetskog marketinga za 15 osoba.

Na početnoj konferenciji projekta su sudjelovali predstavnici partnera projekta te gradonačelnik grada Kutine, gospodin Zlatko Babić sa suradnicima i zamjenica gradonačelnika grada Novske, gospođa Marija Kušmiš. U ime svih partnera, v.d. predstojnice HZZ PU Sisak, Gordana Šegović je naglasila važnost partnerskog odnosa kao i napore koji se ulažu u modernizaciju i nove pristupe HZZ u radu s nezaposlenim osobama. Gradonačelnik Babić je pozdravio provedbu ovakvih projekata koji moraju biti spona HZZ-a, gospodarstva i obrazovnog sustava te izrazio nadu da će ove aktivnosti pomoći u zadržavanju stanovnika u Kutini i povećanom broju zaposlenih na našem području.

 

 

 

 

 

EUROPSKA UNIJA

Ulaganje u budućnost


Operativni program
Učinkoviti ljudski potencijali


Ministarstvo regionalnoga razvoja
i fondova Europske unije
Strukturni i investicijski fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak i ni u kojem slučaju ne odražava stavove Europske unije.